Toneri

ETSITÄÄN NOPEALLA AIKATAULULLA KOTIA TAI KOTIHOITOPAIKKAA!

TONERI *IMATRALLA*
Syntymäaika 8/2018
Koko 60-65cm/n. 40kg
Uros (leikkaamaton)
Suomalainen koira

Toneri aka Tonttu-mies on n. 1v 6kk vanha weimari/ajokoira/plotti sekoitus. Tonerille ei ole riistaviettiä, eikä hänestä ollut metsästyskoiraksi (yksi syy miksi alkuperäinen perhe hänestä luopui) . Tonttu etsii uutta omaa kotia, jossa saa olla perheen oma kotitonttu, menossa mukana. Sopii toisen koiran kaveriksi. Ei ole leikattu. 

Tonerille yksinolo on todella vaikeaa, eikä nykyinen uusi perhe pysty tarjoamaan hänelle sellaista olo suhdetta joka tukisi hänen yksinolon harjoittelua riittävän pienissä osissa. Toneri etsii siis kotia jossa ollaan mahdollisimman paljon kotosalla ja missä kuitenkin pystytään sitoutumaan hänen yksinolon harjoitteluun. Toneri vaatii rakastavan mutta jämäkän kodin jossa toimintamallit ja rajat ovat selvät. Toneri vaatii liikuntaa ja aivojumppaa päivittäin, vaikka rakastaakin olla myös sohvaperuna. 

Tonttu rakastaa kaikkia ihmisiä ja tulee toimeen niin aikuisten ja lastenkin kanssa, on asun kahdessa lapsiperheessä. Tonttu rakastaa haleja ja rapsutuksia ja hänen mielestään parasta on päivän päätteeksi päästä oman omistajan kainaloon paijattavaksi. Osaa leikkiä hellästi pienten lasten kanssa ja hän on turvallinen paijattavaksi. Toneri on perusluonteeltaan oikea herra hurmaava. 

Toneri ei paljon hauku mutta on hyvin vokaalinen koira jos esimerkiksi haluaa kertoa jotakin. Liian pitkän ajan yksin ollessaan paniikki ja pahaolo purkautuvat huutona, joka muistuttaa kauhuelokuvan karmivaa ihmissutta tai kotoisammin ulvovaa mylläriä. Tonerille on myös dramaattinen niska, eli pienikin ote niskanahasta saa aikaan kovan hälytysäänen. 

Toneri osaa kävellä hihnassa ja muiden ohittaminen sujuu hyvin. Toneri osaa lenkkeillä niin yksin talutettuna kuin koira kaverinkin kanssa.  

Toneri tulee toimeen toisten koirien kanssa ja onkin asunut molemmissa kodeissaan toisen kaverina. Tulee juttuun niin isojen kuin pientenkin koirien kanssa. Asuu nyt perheessä missä on kissa, ei syö mutta saattaa jahdata ajoittain. Ei ole ruoka-agressiivinen eikä dominiva muutenkaan. 

Toneri osaa peruskäskyjä ja on helposti motivoitavissa ruualla. Tonerille sopisi harrastukseksi mm vaikka raunio ja toko. Toneri rakastaa juosta, joten hän on myös oivallinen juoksulenkkikaveri. 

Tonttumies etsii uutta kotia tositarkoituksella. Ongelmistaan huolimatta kyseessä on maailman rakastavin ja ihanin koira, joka ansaitsee hänelle oikeanlaisen kodin. Oikean omistajan rinnalla Toneri on oikea kultakimpale koiraksi. Nykyinen perhe toivoo että Toneri löytäisi uuden kodin ja vihdoinkin hänen oman paikkansa tässä maailmassa, koska hän ansaitsee sen, niin kauniista, ihanasta ja sympaattisesta koirasta on kyse.

Etsitään kotia, jossa Toneri ei joutuisi olemaan pitkiä aikoja yksinään, jotta yksinolon opettelu olisi helpompaa. Kokeneeseen kotiin suuren koon, eroahdistuksen ja aktiivisuustason vuoksi.

Sirutettu, rokotettu, madotettu.