Pommi

Kotihoidossa Turussa/Raisiossa

Syntymäaika 30.3.2018
Koko noin 60cm/25kg
Uros

Pommi on yksi kuudesta pennusta, jotka syntyivät suomessa vahinkopentueena. Emä on paperiton belgianpaimenkoira, mutta isästä ei ole tietoa, sillä astuminen on tapahtunut hoitopaikassa ja asia on salattu. Pienet pennut pääsivät sijaiskotiin 12 viikon ikäisenä, mutta olivat sijaiskotiin saapuessa huonosti hoidettuja, sillä olivat selkeästi aliravittuja sekä matoisia. Sijaiskoti hoiti pentujen madotukset, rokotukset ja eläinlääkärin tarkastukset.
Nuori herra kuitenkin sai kodin viiden kuukauden ikäisenä ja on ollut siellä tähän asti.

Pitkän ja raskaan harkinnan jälkeen Pommin omistaja on tullut siihen tulokseen, että Pommi tarvitsee uuden kodin. Poika kärsii eroahdistuksesta, joten vuorotyö ja eroahdistunut koira on huono yhtälö. Tasapainoinen, kärsivällinen ja osaava koti on Pommin kohdalla välttämätöntä. Pommi on eroahdistuksesta huolimatta osannut olla ulkotarhassa rauhallisemmin, joten koti maalta tai alueelta jonne saisi ulkotilat olisi suotavaa. On syönyt eroahdistuksen vuoksi clomicalmia, mutta suurta vaikutusta ei ole havaittu. Ei ole kuitenkaan rakenteita tai tavaroita tuhonnut.

Vieraat ihmiset ovat myös pelottava juttu, joten Pommille ei saa tyrkyttää uusia ihmisiä. Reagoi pelkoon haukkumalla ja murinalla. Ei kuitenkaan ole koskaan ketään purrut. Ei ole soveltuva lapsiperheeseen arkuutensa vuoksi. Murrosiän myötä hihnakäyttäytyminen vaatii harjoittelua. Saattaa vetää ja rähjätä hihnassa muille koirille.

Pommista löytyy myös paljon hyvää! On tottunu kissoihin, siipikarjaan ja muihin pieneläimiin. On kuitenkin saliis- ja suojeluviettinen. Tulee toimeen tuttujen koirien kanssa, joten tutustuttamisen kautta varmasti menisi myös toisena koirana. Kotona haluaa olla paljon ihmisen seurassa ja haluaa osallistua kaikkeen. 
Vain osaavaan kotiin, jossa on kokemusta ja kärsivällisyyttä hoitaa eroahdistusta.

Sirutettu, rokotettu, luusto kuvattu terveeksi, kastroitu.