Gek

Arvioitu syntymäaika 11/2018
Koko aikuisena 50-55cm
Uros
Povodog -tarha

Gek on nuori keskikokoinen suloinen poika, joka on kotihoidossa Espoossa. Aluksi on hieman ujo vieraita ihmisiä kohtaan, mutta tottuu nopeasti. On tottunut toisiin koiriin sekä kissoihin. Nuoren iän vuoksi sisäsiisteyden opettelu on vielä kesken. Alla vielä kotihoitajan kuvaus Gredistä:

Gredi on herkkä ja hellyydenkipeä pusuttelija. Vaikka epävarmuus vaivaa, voittaa uteliaisuus pienen pähkäilyn jälkeen. 
Aluksi uudet ihmiset vähän jännittää, mutta melko nopeasti on jo valmis rapsutettavaksi. Koska Gredi on vielä pentu, se käyttää hampaitaan aika paljon, eli paljon aktiviteetteja ja mutusteltavaa olisi hyvä olla, mutta siitä huolimatta saattaa vahingossa maistella varvasta tai sormia. Gredi ei siis pure, eikä ole millään tavalla aggressiivinen, eikä ole epävarmuudestaan huolimatta näyttänyt mitään sen suuntaisia merkkejä. Ypöyksin Gredi ei ole ollut, mutta perheen muiden koirien kanssa jää nätisti, tosin hieman paikkoja pitää tutkia hampailla.
Gredi on aika villi, mutta ei hauku. Poika on myös äärimmäisen kiltti ja tottelee todella hyvin. Omaan nimeensä reagoi vaihtelevasti, mutta käskystä istuu. Oppii todella nopeasti uusia asioita. 
Sisäsiisteys alkaa olla maalissa, vahinkoja sattuu silloin tällöin, ei kuitenkaan päivittäin ilopisuja lukuun ottamatta. 
Ulos mentäessä Gredi ei ole tulossa mukaan (ilman namia) vaikka kuinka huudellaan, paitsi, kun väliovi aukeaa, tulee valtava kiire ja juoksuaskelin tulee mukaan. Viihtyy ulkona todella hyvin ja tykkää tutkia kaikkea mahdollista. Riistaviettiäkin löytyy.
Hihnassa kävelee ihan nätisti, vähän yrittää vetää ja poukkoilla. Lenkin aikana Gredi saattaa yhtäkkiä istuutua tai mennä makaamaan kivaan heinikkoon, eikä sieltä ole tulossa ennen kuin namilla houkutellaan. Lenkin lopussa Gredille tulee hepuli ja (yrittää) alkaa riehumaan (meillä sääntönä, että hihnassa ollaan nätisti, ei mitään riehumista). 
Jos vastaan tulee koiria tai muuta mielenkiintoista, Gredi jähmettyy paikoilleen eikä halua liikkua ennen kuin hänet on ohitettu. Nameilla saa matkan jatkumaan vastaantulijoista huolimatta. Muihin koiriin ei muuten reagoi millään tavalla, tarkkailee vaan ja nyt alkanut näyttämään pientä mielenkiintoa niitä kohti, mutta vielä ei olla uskallettu moikata muita. 
Tulee ainakin perheen koirien kanssa todella hyvin toimeen ja toiveena on että Gredillä olisi uudessa kodissa leikkikaveri. Rohkaiseva, varma ja määrätietoinen omistaja on epävarmalle ja itseluottamuksen kadottaneelle pojalle ehdoton.

Rokotettu, sirutettu, kastroitu.

Kotiselvityslomake