Gita

Arvioitu syntymäaika 05/2013
Koko 50 cm
Naaras
Toivonsaari tarha

Gita syntyi ja kasvoi tarhalla. Luonteeltaan Gita on hyvin aktiivinen, ihmisiin nopeasti kiintyvä. Hakee kontaktia herkästi ihmiseen. Rakastaa juoksemista ja palloleikkejä. Kulkee kauniisti hihnassa ihmisen vierellä.Tulee toimeen toisten koirien kanssa sekä pitää lapsista. Sopii erinomaisesti aktiiviseen ja harrastavaan perheeseen. Suhtautumista kissoihin ei tiedetä.
Kotona rauhallinen ja vähään tyytyvä koira.  
Sirutettu, rokotettu ja steriloitu.

Gitan kuulumia kotihoidosta:

Gita on todella suloinen koira. Tulee viiden koirani (neljä narttua ja yksi uros) kanssa hienosti toimeen. Meillä on kaksi- ja neljävuotiaat pojat, lapsiin suhtautuu ystävällisesti. Kovaa meteliä pienten lasten riehuessa tosin hieman  jännittää. Miehiä Gita varoo, eikä kovin nopeasti uskalla mennä lähelle. Gita on vähän arka ja tukeutuu koiriini, tulevassa omassa kodissaan olisi ehkä hyvä olla reipas koirakaveri. 
Gita jaksaa ulkoillessa juosta ja leikkiä koirien kanssa vaikka kuinka. Osaa hyvin ajoittaa riehumiset ulos ja sisällä on rauhallinen, seurailee mitä tapahtuu ja mielellään lepäilee sohvalla ihan kyljessä kiinni. Läheisyydestä Gita nauttii silminnähden, aina tilaisuuden tullen tulee lähelle ja syliinkin.

Jonkin verran Gitalla on taipumusta eroahdistukseen. Harjoituksen myötä on kuitenkin saatu edistystä, ja useinmiten Gita on ollut työpäivän ajan ihan rauhallisesti. Joskus on siirrellyt irtaimistoa, kuten talutushihnoja, vaatteita, kenkiä, sohvatyynyjä tms. Ei ole rikkonut mitään, pureskelee puruluita joita jätän koirille lähtiessäni kotoa.
Gita on sisäsiisti, ei ole kertaakaan tehnyt tarpeitaan sisälle.

Äänekäs Gita ei ole, ei edes hauku omien koirieni mukana naapurin koirille aidan luona eikä lenkillä vastaantuleville koirille.
Kissoja ei ole meillä nähnyt, en tiedä miten suhtautuu niihin.
Metsästysvietti ei näytä olevan kovin suuri, ainakaan omiin terriereihini verrattuna. Sen sijaan Gita vartioi kotia jossain määrin.

Kunhan Gita vielä rohkaistuu, saa lisää massaa ja lihaksia, en keksi mitään mitä siinä pitäisi muuttaa. Uuteen elämäänsä kotikoirana Gita on sopeutunut todella nopeasti, vaikka on viettänyt tähän asti koko elämänsä tarhalla.
Joku saa Gitasta vielä lempeän ja iloisen, ihanan perheenjäsenen sekä aktiivisen lenkkiseuralaisen.
Meillä kutsumanimeksi on tullut Nita, koska lasten mielestä Gita muistuttaa Nipsua.