Kotihoitajana toimiminen

Kotihoito tarkoittaa väliaikaista sijoituspaikkaa koiralle, joka saapuu Suomeen odottamaan oman kodin löytymistä tai joka syystä tai toisesta on palautunut yhdistykselle etsimään uutta kotia. Tällöin tarvitsemme paikan, jossa koira voi asua kunnes oma koti löytyy. Joskus koviakin kokenut koira jatkaa kotihoidossa tavallista lemmikin elämää tai sen opettelua. Kotihoitaja huolehtii eläimen hoitamisesta kuin omasta lemmikistään siihen asti, kunnes koira löytää oman pysyvän kodin. Joskus koti löytyy viikossa, toisinaan siihen menee useampi kuukausi.
 

Kotihoitajana toimiminen on vapaaehtoistyötä. Kotihoitajalle ei makseta palkkaa, eikä eläimen ruokakustannuksia. Kotihoitajana toimiminen on vapaaehtoista ja palkatonta, kuten kaikki muukin yhdistyksen toiminta. Palkkiona toimii hyvä mieli eläimen auttamisesta. Eläimen kuluista korvataan pakolliset eläinlääkärikulut. Kotihoitajan tulee olla täysi-ikäinen, vakiintuneessa elämäntilanteessa ja mielellään koirakokemusta omaava. Koira tulee perheeseen, jolloin hoitolaisen tulee olla myös koko perheen tervetulleeksi toivottama. Kotihoitajalta vaaditaan joustavuutta ja tarvittaessa mahdollisuutta viedä koiraa lääkäriin sekä järjestämään kotiehdokkaille tilaisuus tulla tutustumaan koiraan. Kotihoitajan koirasta saamia tietoja tarvitaan ja ne vaikuttavatkin paljon koiran pysyvän kodin etsintään. Kotihoitaja pitää yhdistyksen ajan tasalla koiran kuulumisista ja edistymisestä. Yhdistys tukee ja neuvoo kotihoitajia kaikissa tilanteissa.
 
Mikäli kotihoitajuus kiinnostaa, täytä kotihoitajaksi lomake ja ota yhteyttä yhdistyksen kotihoitovastaavaan (yhteystiedot löytyvät kohdasta "yhteystiedot").

Sijoitus-sopimukseen voitte perehtyä klikkaamalla tätä linkkiä.