Kun olette valinneet koiran

Kaikki Venäjältä tulevat koirat tautitestataan anaplasmoosin, babesioosin, borrelioosin, ehrlichioosin, sydänmadon (dirofilaria immitis) ja ihomadon (dirofilaria repens) sekä leishmanian varalta. Koirat on rokotettu asianmukaisesti sisältäen kaksi rabiesrokotetta.

Koiran hankkiminen on iso ja vastuullinen päätös. Koira vaatii jokapäiväistä huomiota ja kasvatusta. Ennen kuin päätätte hankkia uuden jäsenen perheeseenne lukekaa yhdistyksen sivuilla olevia neuvoja koiran hankintaan

Kun olette varma päätöksestänne, ottakaa rohkeasti yhteyttä meihin.

 

Huom! Emme luovuta koiria:

- Alle 23-vuotiaille

- Perheeseen, jossa on koira-allergiaa

- Perheille, jotka eivät pysty huolehtimaan koirasta taloudellisesti. Toivomme, että perheessä on vähintään yksi ihminen työsuhteessa ja perhe pystyy hoitamaan koiraa myös hätätilanteissa.

 

Kaikki koirat, jotka ovat sivullamme, ovat hyväluonteisia. Emme laita sivuille aggressiivisia koiria. Toisinaan koira voi olla arka tai pelokas. Emme ole vastuullisia piilevistä sairauksista, koska niistä ei voi tietää etukäteen. Suosittelemme koiran viemistä eläinlääkärin tarkastukseen Suomessa.

Koirat luovutetaan sirutettuina, madotettuina ja tautitestattuina. Lähes kaikki koirat ovat kastroituja/steriloituja. Nuorimmat pennut voidaan luovuttaa leikkaamattomina nuoren iän vuoksi, jolloin leikkuuttaminen on uuden kodin vastuulla.

Kun olette valinneet koiran, täyttäkää koirasta kotiselvityslomake tai ottakaa yhteyttä yhdistykseen saadaksenne lisää informaatiota koirasta. Soittoaika on rajoitettu, mutta voitte aina lähettää meille sähköpostia, johon kirjoitatte koiran nimen sekä yhteystietonne. Sähköposti tarkistetaan päivittäin ja otamme teihin yhteyttä mahdollisimman pian.

Koiran kulukorvaus on 450 euroa. Tähän kuuluu rajaeläinlääkärin tarkastus, madotus,  rokotukset (penikkatauti, leptospiroosi, parvovirus, maksatulehdus, rabies), siru, passi, koiran tuonti Suomeen (matkakulut) sekä aikuisten koirien sterilointi/kastroitointi (pentuja sterilointi/ kastrointi on tulevan omistajan vastuulla), sekä koiran sirun rekisteröinti turvasiru-verkkopalveluun (www.turvasiru.fi). Jos varaus peruuntuu, varausmaksua (200 euroa) ei palauteta.

Kotiselvityslomakkeen käsittelyaika kestää noin 1-2 viikkoa

Jos olette tehneet lopullisen päätöksen ja olette varmoja, että haluatte antaa kodin rescue-koiralle, TOIMIKAA NÄIN:

1.Täyttäkää sivuillamme koiran profiilissa oleva kotiselvityslomake.

2. Yhdistys käsittelee lomakkeenne mahdollisimman nopeasti ja ottaa teihin yhteyttä puhelimitse haastattelua varten. Kotiselvityslomakkeen käsittelyaika on noin 1-2 viikkoa, toivomme asian kanssa kärsivällisyyttä.

3.  Puoltavassa päätöksessä otamme yhteyttä puhelimitse ja annamme sähköpostitse tarvittavat ohjeet sekä viitteet maksuliikennettä varten.
Huom! Yhdistyksellä on oikeus olla hyväksymättä lomaketta ja olla kertomatta syytä siihen. Joskus tulee myös tilanteita, että koirasta tulee monta lomaketta tai koiran lomakkeiden käsittely on jo aloitettu, jolloin kaikkia lomakkeita ei pystytä käsittelemään. 

4. Kun saatte sähköpostitse ohjeet kulukorvauksen suorittamisesta,  maksakaa varausmaksu yhdistyksen tillille, jonka osuus sekä eräpäivä näkyy sähköpostissa. Voit myös maksaa koko kulukorvauksen kerralla. Huom! Käyttäkää aina maksaessanne samaa viitettä, jonka saatte sähköpostilla!

5. Loppumaksu koirasta suoritetaan yhdistyksen tilille viimeistään tuontipäivänä ennen koiran luovutusta tulevalle omistajalle (voitte näyttää tositteen maksusta koiran luovuttajalle tai maksaa kulukorvauksen 4 pankkipäivää aiemmin, jolloin summa näkyy yhdistyksen tilillä). Huom! Yhdistys ei luovuta koiraa ennen kuin  koko kulukorvaus on suoritettu yhdistyksen tilille. Emme tuo koiria osamaksulla.

6. Yhdistys ilmoittaa noin 2 päivää ennen tuontia sähköpostitse tai lähettämällä sms viestin tuontitilanteesta, kun kaikki tulliasiat (rajaeläinlääkäri yms.) ovat selvät. Tuontipäivänä lähetämme sms viestin teille, kun koirat ovat Suomen puolella, jolloin voimme ilmoittaa koirien noudon aikataulusta tarkemmin.

7. Molemmat osapuolet (yhdistys ja asiakas) allekirjoittavat luovutussopimuksen.

Koirien luovutuspaikkana on Sipoo. Valitettavasti emme pysty toimittamaan koiria muihin paikkakuntiin johtuen tiukasta aikataulusta. Emme myöskään pysty pitämään koiria yön yli. 
Huom! Koirien haku on aina järjestettävä tuontipäivänä ja koirat on turvallisuussyistä haettava autokyydillä!

Muistakaa ottaa matkaan panta ja hihna, sekä vesipullo, herkkuja ja peitto. Luovutussopimuksen allekirjoituksen jälkeen vastuu koirasta on uudella omistajalla.

Jos koira palautetaan yhdistykselle tai varaus peruuntuu, tuontikuluja koirasta ei palauteta. Mikäli koiran varaus peruuntuu yhdistyksen syystä tällöin varausmaksu palautetaan asiakkaalle.